Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

General Motors представила універсальну платформу для електромобілів

General Motors представила універсальну платформу для електромобілів

Американська компанія представила абсолютно нову модульну платформу для електромобілів з поліпшеним акумуляторним блоком Ultium. Вона повинна стати основою для створення цілого ряду транспортних засобів — від купе до пікапів та мінівенів. А до кінця 2023 року General Motors планує випустити на ринок 20 моделей електромобілів.

Головна відмінна риса нової платформи — батареї, які, завдяки «великоформатним сегментам пакетного типу», можуть бути розташовані в акумуляторному блоці як вертикально, так і горизонтально. Подібна конструкція дозволяє створювати блоки потужністю від 50 до 200 кВт·год, а це забезпечить дальність пробігу до «400 миль або більше».

Також у General Motors змінили хімічний склад своїх акумуляторних батарей. Літій-нікель-кобальт-марганцеві акумулятори доповнили алюмінієм, а вміст кобальту знизили на 70%. Крім цього, GM скоротила на 80% кількість проводів, які використовуються нині в автомобілях Chevy Bolt. Нова конструкція призведе до зниження вартості акумуляторних елементів нижче планки у $ 100 за кВт·год.

General Motors представила універсальну платформу для електромобілів

За словами General Motors, електромобілі на базі Ultium матимуть акумулятори на 400 вольтів та можливість швидкої зарядки до 200 кВт, в той час як платформа вантажівок компанії матиме акумулятори на 800 вольтів та можливість швидкої зарядки на 350 кВт. В GM стверджують, що цим хочуть розв'язати дві основні проблеми електромобілів: високу вартість та повільну зарядку.

Презентація нової платформи покликана переконати інвесторів у здатності General Motors скласти реальну конкуренцію Tesla. У компанії вже оголосили про плани до 2023 року випустити на ринок 20 моделей електромобілів під брендами Chevrolet, Buick, Cadillac та GMC. Три з них — кросовер Cadillac «Lyriq» EV та дві електричні версії Hummer GMC - повинні презентувати вже у квітні — травні цього року. За ними піде Cruise Origin - безпілотний мікроавтобус розроблений спільно з Honda.

За матеріалами: The Verge

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки