Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Нове німецьке аеротаксі з замкнутим контуром крила буде практично безшумним

Нове німецьке аеротаксі з замкнутим контуром крила буде практично безшумним

Німецька компанія e.SAT GmbH розробляє перспективний електролітак із замкнутим контуром крила для сервісу міжміського аеротаксі. Перший політ перспективного літального апарату запланований на 2022 рік.

Майбутнє німецького аеротаксі тепер визначають не тільки для Volocopter та Lilium. Стартап e.SAT GmbH спільно з Німецькою радою з науки (RWTH) Аахенського університету працює над проєктом гібридної електричної платформи Silent Air Taxi (SAT). Конструюванням електричного літака займаються 50 вчених на інженерів. На апараті будуть встановлені електродвигуни виробництва MTU Aero Engines. Трансмісію розробляє Інститут виробничих технологій (Fraunhofer IPT).

Нове німецьке аеротаксі з замкнутим контуром крила буде практично безшумним

Розробкою електричного літака e.SAT GmbH займається з 2015 року. Перспективне аеротаксі зможе приймати на борт чотирьох пасажирів, при цьому розробники не планують робити його автономним - керувати літаком буде пілот. Максимальна злітна маса становить 1600 кг, SAT зможе літати на відстань до 1000 км з крейсерською швидкістю до 300 км/год. Особливий наголос робиться на низький рівень шуму - апарат буде видавати максимально 65 децибелів - на відстані всього 100 метрів він буде «не чутний».

Поки що літак все ще в стадії розробки - до цього часу представлений лише макет і у компанії ще немає робочого прототипу. Проте перший політ SAT запланований на 2022 рік, а сертифікацію CS-23 компанія планує завершити у 2024 році, після чого апарат зможе перевозити пасажирів на комерційній основі.

Нагадаємо, що в Німеччині існують і інші перспективні розробники аеротаксі, такі як Volocopter та Lilium. Volocopter спеціалізується на пасажирських мультикоптерах і вже успішно протестував свої апарати в міських умовах. А німецький стартап Lilium вже також завершив перший етап льотних випробувань перспективного електричного аеротаксі-конвертоплана Lilium Jet.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки