Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Тепер електромобілі Tesla самі роблять діагностику та замовляють собі запчастини

Тепер електромобілі Tesla самі роблять діагностику та замовляють собі запчастини

Варто було Ілону Маску оголосити про пріоритет обслуговування, як у автомобілів Tesla з'явилися нові «надздібності»: автомобілі вчаться діагностувати неполадки, замовляти запчастини в певному сервісі, а в разі необхідності - евакуатор та машину для заміни.

Засновник і глава Tesla Ілон Маск оголосив, що сервіс автомобілів «стане пріоритетним» у другому кварталі нинішнього року. Головне завдання - автоматизація багатьох процесів, які вимагають витрат часу від власника зламаного автомобіля. Tesla зараз навчаються ремонтувати себе самостійно, причому ще до того, як система остаточно вийде з ладу.

Прес-реліз Tesla раніше анонсував «виявлення проблем в режимі реального часу для автоматичного виклику евакуатора та машини на заміну ще до того, як автомобіль зупиниться». І тепер власники отримують несподівані повідомлення.

Тепер електромобілі Tesla самі роблять діагностику та замовляють собі запчастини

Автомобіль повідомляє, що виявив неполадку в системі перетворення енергії, замовив необхідну деталь на сервіс, який власник раніше вказав як пріоритетний, і пропонує узгодити час візиту за допомогою мобільного додатку Tesla або на сайті компанії.

Маск підкреслює, що сервісні повідомлення можна проігнорувати - сама Tesla поки на сервіс не їздить. Та робити цього не радить.

Такий підхід не тільки зручніше для власників. Він вирішує одну з проблем компанії - дефіцит запчастин на сервісі. Коли система виявляє ймовірність поломки заздалегідь, є час і на замовлення необхідної деталі, і на відвідування сервісу своїм ходом.

У Tesla нову систему порівняли з тим, як повинна працювати ідеальна медицина майбутнього: «Візит до лікаря не потрібен, ви відразу йдете в аптеку за ліками».

Напередодні Маск обіцяв інвесторам, що після того, як електромобілі Tesla стануть безпілотними, компанія подорожчає в рази, як і самі вже продані автомобілі. Крім того, він упевнений, що з новими процесорами та повноцінним автопілотом, через пару років, кермо в Tesla стане опцією.

Не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки