Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

BMW розкрила технічні характеристики водневої силової установки BMW i Hydrogen NEXT

BMW розкрила технічні характеристики водневої силової установки BMW i Hydrogen NEXT

Восени минулого року, на автошоу у Франкфурті, BMW представила концепт автомобіля на водневому паливному елементі BMW i Hydrogen Next, побудований на базі кросовера X5, але ніяких технічних характеристик не надала. Зараз же компанія розкрила подробиці про силову установку воднемобіля.

Електрокари та гібриди поступово займають все більшу частку авторинку. Але існують і інші способи скорочення шкідливих викидів автотранспортом - машини на водневих паливних елементах. У 2022 році баварці мають намір випустити невелику тестову партію водневих кросоверів на базі BMW X5. А передвісником такої моделі став концепт BMW i Hydrogen Next.

BMW розкрила технічні характеристики водневої силової установки BMW i Hydrogen NEXT

Силова установка воднемобіля складається з електрохімічного генератора, що видає 125 кВт (170 к.с.), електродвигуна, силової електроніки, тягової батареї та пари балонів, в яких міститься шість кілограмів водню під тиском 700 барів. В якості ж палива використовується суміш водню та кисню з навколишнього повітря.

«Це гарантує великий пробіг незалежно від погодних умов. А дозаправлення займає лише три-чотири хвилини», зазначає Юрген Гулднер, віцепрезидент BMW з водневих паливних елементів.

BMW розкрила технічні характеристики водневої силової установки BMW i Hydrogen NEXT

Над електродвигуном встановлена ​​так звана «батарея пікової потужності», яка автоматично додає тягу при розгонах з місця та прискореннях. Загальна ж потужність електричної силової установки на водневому паливному елементі BMW i Hydrogen NEXT становить 275 кВт або 374 кінських сил, а єдиним викидом є водяна пара.

BMW розкрила технічні характеристики водневої силової установки BMW i Hydrogen NEXTBMW розкрила технічні характеристики водневої силової установки BMW i Hydrogen NEXT

Тестова партія воднемобілей буде готова у 2022 році, а дрібносерійне виробництво BMW i Hydrogen NEXT почнеться не раніше 2025 року, але тільки за умови наявності необхідної інфраструктури та достатньої кількості водню для зниження його вартості. Також в планах компанії випуск 25 електрифікованих моделей до 2023 року. З них, щонайменше, 12 будуть повністю електричними.

З 2013 року BMW працює над розвитком водневих силових установок спільно з Toyota Motor Corporation. Також BMW Group бере участь в дослідницькому проєкті BRYSON (німецька абревіатура «компактні резервуари для зберігання водню з оптимальною зручністю використання»), мета якого - розробка резервуарів для автомобілів, придатних для зберігання водню під високим тиском.

За матеріалами: BMW

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки