Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Tuck Bike: складний велосипед зі складними колесами

Tuck Bike: складний велосипед зі складними колесами

Зазвичай, чим компактніше складається велосипед, тим менше та непрактичніше у нього колеса. Але це було в минулому. Нова розробка дозволяє складати як раму велосипеда, так і його колеса. Трохи незвично, зате зручно в метро їздити.

Автор винаходу - інженер-механік з Каліфорнії Алекс Анімашон. За свою кар'єру він встиг попрацювати в Jaguar Land Rover розробляючи гібриди, а також у кенійського автовиробника Mobius Motors. Створений ним прототип Tuck Bike складається та розбирається за дві хвилини, включаючи колеса з безповітряними шинами з пінистого матеріалу.

Tuck Bike: складний велосипед зі складними колесами

«Уявіть собі піцу, розрізану на три шматки. Колесо велосипеда складається, якщо взятися за одну частину, повернути та накласти на іншу. Повторіть процедуру ще раз - і у вас буде три шматки, що лежать стопкою. У кожному місці з'єднання коліс та на ступиці є кріплення», - пояснив Анімашон.

Tuck Bike: складний велосипед зі складними колесами

У складеному вигляді Tuck Bike можна везти за собою, як сумку на коліщатках. Або нести в руках, але важить він трохи більше, ніж стандартні моделі - 14 кг. У планах Анімашона запустити компанію зі збору коштів на випуск Tuck Bike на Kickstarter. Орієнтовна роздрібна ціна велосипеда становитиме від $1600 до $2500.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки