Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

«Найприголомшливіший» день в історії Tesla призначений на кінець травня

«Найприголомшливіший» день в історії Tesla призначений на кінець травня

Під час пресконференції, присвяченій фінансовим підсумкам першого кварталу 2020 року, глава Tesla Ілон Маск оголосив, що довгоочікуваний «День батарей» відбудеться менш ніж через місяць - між 18 та 22 травня - або в Каліфорнії, або в Техасі. Очікується, що журналістам і інвесторам представлять революційні розробки в області акумуляторів, на які натякають численні патенти компанії.

Перший квартал 2020 приніс Tesla на подив високий дохід, попри необхідність закрити основну фабрику з виробництва електромобілів через коронавірус. Скоригований прибуток на акцію склав $1,24 замість очікуваних втрат в розмірі $0,34, а дохід - $5,99 млрд, а не $5,8 млрд, як припускали аналітики.

«Не дивлячись на глобальні проблеми, ми змогли добитися кращих показників за квартал з виробництва та постачання», - розповіли в компанії. Однак, перші постачання вантажівки Tesla Semi відкладаються до 2021 року. Поки Tesla має намір зосередитися на нарощуванні випуску Model Y.

Особливу увагу Маск приділив рекламі так званого «Дня батарей», конференції, яка повинна була відбутися у квітні, але через пандемію перенесена на кінець травня. Її глава компанії назвав «найприголомшливішою» подією в історії Tesla. Швидше за все, її проведуть в Техасі - губернатор штату з 1 травня знімає карантинні заходи з бізнесу і дозволяє збиратися по шість осіб. Цю ініціативу Маск, противник суворої ізоляції, зустрів на ура.

Анонсуючи «День батарей» в минулому, Маск описав цей захід як «всебічний огляд хімії елементів живлення, модулів та батарей, архітектури та плану виробництва з чіткою стратегією досягнення рівня терават-годин на рік».

Маск також заявив, що він «надзвичайно впевнений» у тому, що до кінця цього року вдосконалена система допомоги водієві Autopilot досягне такого рівня розвитку, що зможе самостійно возити власника Tesla з дому на роботу та назад без втручання людини в управління машиною. Тестування просунутої версії Autopilot близько до досягнення цієї можливості, додав глава Tesla.


Нагадаємо, що на початку місяця глава компанії Tesla Ілон Маск розповів своїм передплатникам в Twitter, що система автономного управління електромобілем за своїми здібностями перевершить звичайного водія. На відміну від людини, автопілот може виконувати 144 трильйони операцій в секунду і ніколи не відволікається.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки