Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Для доставки новеньких Model 3 компанія Ілона Маска залучила прототип Tesla Semi

Для доставки новеньких Model 3 компанія Ілона Маска залучила прототип Tesla Semi

У компанії Tesla виникли проблеми з логістикою і довелося задіяти абсолютно всі ресурси, щоб до кінця червня встигнути доставити близько 10 тисяч машин своїм клієнтам. До доставлення довелося навіть підключити прототипи електричної вантажівки Tesla Semi - один з них, завантажений Model 3, був помічений на виїзді з фабрики у Фрімонті.

Надлишок замовлень на Tesla Model 3 та певні труднощі з доставкою по залізниці та автотранспортними компаніями-підрядниками викликані глобальною пандемією, призвело до того, що довелося залучити навіть прототипи Tesla Semi. Електровантажівки розвозять легкові електромобілі в автосалони, звідки співробітники Tesla вже доставляють машини покупцям.

Це не перший раз, коли Tesla Semi використовується для доставки електромобілів. Однак тепер це вимушений захід, а не піар-хід компанії. Ілон Маск вже вибачився перед покупцями за затримки в постачанні та подякував логістичним партнерам за співпрацю, які також перейшли на авральний режим роботи.

Компанії необхідно поставити від 8 000 до 10 000 електромобілів клієнтам в Північній Америці до кінця червня, щоб успішно закрити другий фінансовий квартал. Якщо Tesla встигне доставити всі замовлені електромобілі вчасно, то поб'є рекорд минулого року, коли було доставлено 95 000 машин.

Ще на початку літа Маск також заявив про готовність до серійного виробництва електровантажівок Semi. Глава Tesla підтвердив, що акумулятори та силова установка будуть виготовлятися в Неваді, сказав про поліпшення в дизайні, але так і не назвав точну дату релізу.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки