Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: німецька версія Model Y зробить революцію в автобудуванні

Ілон Маск: німецька версія Model Y зробить революцію в автобудуванні

Глава Tesla Ілон Маск заявив, що європейська версія Tesla Model Y буде значно відрізнятися від тієї, що виробляють у США. Зміни торкнуться кузова електромобіля, дизайну та програмного забезпечення.

Кілька днів тому Volvo імпортувала першу Model Y до Швеції, щоб розібрати електромобіль на деталі та краще зрозуміти не тільки її будову, але й економіку. У відповідь на цю новину Ілон Маск написав у Twitter, що Model Y, яка зійде з конвеєра Gigafactory в Берліні в другій половині 2021 року, зробить революцію в автомобілебудуванні.

«Model Y з Берліна - це те, що потрібно побачити. Це революція в проєктуванні автомобільного кузова (нарешті)», написав Маск.

На питання, який саме тип каркаса вибере Tesla, одинарний або подвійний, Маск відповів неоднозначно: «Навіть більше». Швидше за все мова йде про нові методи виробництва. Кілька місяців тому Tesla перейшла на процес алюмінієвого лиття замість серії штампованих сталевих та алюмінієвих деталей. Таким чином, конструкція електромобіля стала більш довговічною та надійнішою.

Ілон Маск: німецька версія Model Y зробить революцію в автобудуванні

Пізніше Маск також натякнув, що зміни торкнуться не тільки апаратної частини кросовера, але й дизайну, а також програмного забезпечення. Слова Маска перетинаються з квітневою заявою про «найпередовіший лакофарбовий цех», який буде встановлений недалеко від Gigafactory у Берліні для нанесення тришарової фарби на Model Y. Що зміниться в програмному забезпеченні електромобіля поки невідомо.

На цей час Tesla виробляє Model Y тільки на заводі у Фрімонті для покупців з Північної Америки. Але у липні 2021 року, коли будівництво Gigafactory в Берліні буде завершено, електричні кросовери стануть доступні й для жителів Європи.


Нагадаємо, що зовсім недавно оглядач Wall Street Journal Ден Ніл, який пише на автомобільну тематику, взяв на тест Model Y. Від результатів тестування він прийшов в таке захоплення, що назвав кросовер Tesla чи не найкращою машиною усіх часів, однозначно визнавши, що вона на роки випереджає всіх конкурентів.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки