Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Giga Berlin: Ілон Маск розкрив деталі нового заводу Tesla в Німеччині

Giga Berlin: Ілон Маск розкрив деталі нового заводу Tesla в Німеччині

Зовсім недавно Tesla повідомила про відновлення будівництва нового заводу в Німеччині, яке планують завершити у 2021 році. На ньому почнуть виробництво електромобілів Tesla Model Y. Завод також буде випускати акумулятори, силові установки та седани Tesla Model 3. Це буде перший повноцінний завод компанії в Європі.

Про плани побудувати Tesla Gigafactory в Німеччині Ілон Маск оголосив восени 2019 року, але зіткнувся з вкрай негативною реакцією місцевих жителів та правозахисників: вони виступали з мітингами проти вирубки лісів на території майбутнього заводу. Але в лютому всі юридичні питання були улагоджені - і компанія приступила до підготовчих робіт, які довелося тимчасово зупинити через введення карантину.

Новий завод Tesla буде знаходитись в муніципалітеті Грюнхайде, на землі Бранденбург недалеко від Берліна, і займатиме площу 300 гектарів. У Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg буде футуристичний дизайн, який кардинально відрізняє його від старих заводів, а майже весь дах буде покритий сонячними батареями. Зовнішній вигляд майбутнього заводу Маск продемонстрував на своїй сторінці в Twitter.

Під постом підприємець відповів на питання своїх шанувальників. Зокрема, він повідомив, що може побудувати суспільний простір на території підприємства, а також розповів про басейн на даху та конструкції прихованих димоходів.

Як повідомляється в офіційному релізі, компанія приділила багато уваги екологічності виробництва. Вона збирається використовувати поновлювану енергію та скорочувати кількість використовуваної питної води. Крім того Tesla заявила про плани висадити недалеко від заводу великий лісовий масив та побудувати вагонний парк для пересування по залізниці.

Крім заводу в Берліні, компанія Маска будує ще один завод в Остіні, а також збирається збільшити виробничі потужності Gigafactory Shanghai та Gigafactory Nevada. Очікується, що вони дозволять виконати план з виробництва мільйона електромобілів на рік.


Нагадаємо, що зовсім недавно Ілон Маск заявив, що європейська версія Tesla Model Y буде значно відрізнятися від тієї, що виробляють у США. Зміни торкнуться кузова електромобіля, дизайну та програмного забезпечення.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки