Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: «Autopilot Tesla вже возить мене з дому на роботу практично самостійно»

Ілон Маск: «Autopilot Tesla вже возить мене з дому на роботу практично самостійно»

Інженери Tesla встановили останню альфа-версію автопілота в електромобіль Ілона Маска і дали йому можливість випробувати нове програмне забезпечення на собі. За підсумками випробувань Маск підтвердив, що повністю безпілотна технологія компанії буде готова вже до кінця 2020 року.

Минулого року Маск розповів про плани Tesla по розгортанню цілої мережі з 1 мільйона роботаксі до кінця 2020 року. Завдання полягало в тому, щоб поліпшити поточну версію Autopilot Tesla за допомогою оновленого програмного забезпечення. Маск назвав це «повним набором функцій» для автономного водіння.

Але в цьому році власники Tesla вже почали скептично ставитися до того, що автовиробник встигне вчасно та Autopilot буде доопрацьовано. Проте Маск повністю впевнений, що до кінця цього року безпілотна технологія буде запущена. Під час телеконференції з акціонерами Tesla Ілон Маск заявив, що він вже тестує альфа-версію нової автономної системи.

«Я особисто перевірив останню альфа-версію автоматизованого програмного забезпечення. Технологія працює значно краще, ніж багато хто припускає. По суті, я вже можу вийти з дому і доїхати до роботи майже не керуючи автомобілем, навіть не дивлячись на те, що я проїжджаю складні ділянки та потрапляю в самі різні ситуації. Ось чому я абсолютно впевнений, що до кінця цього року розробка повністю функціонуючої системи автономного водіння буде завершена», сказав Маск.

Якщо слова Маска підтвердяться, Tesla стане першою компанією, яка зробить різкий ривок від технології автономності другого рівня відразу до п'ятого. Останній рівень має повну автоматизацію, коли водій автомобіля зовсім не торкається керма. Крім того, на відміну від багатьох конкурентів, Tesla не використовує спеціалізовані датчики уздовж доріг, тому автопілот компанії буде працездатний на будь-яких дорогах загального користування в будь-який час року та в будь-яку погоду.

При цьому Ілон Маск пояснює, що навіть після офіційного релізу функції повного автономного водіння, автомобілі все одно вимагатимуть уваги від водія. Компанії буде потрібен час, перш ніж державні регулятори дозволять використовувати електромобілі в якості повністю автономної системи.


Нагадаємо, що зовсім недавно Ілон Маск заявив, що німецька версія Model Y зробить революцію в автобудуванні. Вона буде значно відрізнятися від тієї, що виробляють у США. Зміни торкнуться кузова електромобіля, дизайну та програмного забезпечення. Компанія також повідомила про відновлення будівництва нового заводу в Німеччині, яке планують завершити у 2021 році та продемонструвала його зовнішній вигляд.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки