Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Компанія Daymak представила лінійку персонального електротранспорту - від велосипеда до «літаючої тарілки»

Компанія Daymak представила лінійку персонального електротранспорту - від велосипеда до «літаючої тарілки»

Канадська компанія Daymak, яка спеціалізується на рішеннях для міської мобільності, показала модельний ряд своїх майбутніх продуктів. Футуристична лінійка персонального електротранспорту Daymak Avvenire включає шість електричних транспортних засобів: велосипед Terra, триколісний мотоцикл з дахом Foras, закритий скутер Tectus, всюдихід Aspero, електромобіль Spiritus та eVTOL-апарат Skyrider.

У компанії Daymak вирішили поглянути на забруднення повітря в мегаполісах під незвичайним кутом. На відміну від виробників електричних автобусів та автономних шатлів або роботаксі, які передбачають використання одного транспортного засобу для кількох людей, канадський виробник почав розробляти індивідуальні засоби пересування мінімальних розмірів. Такий підхід, на думку розробників, не тільки знизить викиди CO2, але й розв'яже проблему пробок в більшості міст.

«Наші розробки змінять розуміння того, що означає подорожувати з використанням персонального транспорту. Весь транспорт, який ми розробляємо, буде оснащений сонячними технологіями та стане ефективною, зручною та екологічно чистою альтернативою традиційним автомобілям, що викидають вуглець прямо у нас на порозі», заявив засновник Daymak Альдо Байоччі.

TERRA

Terra

Terra

Електровелосипед Terra дозволить з легкістю подорожувати як по асфальтованих дорогах, так і по бездоріжжю. Цей eBike оснащений двигуном потужністю 500 Вт, акумулятором на 48 або 72 вольт, потужною передньою та задньою підвіскою, дисковими гідравлічними гальмами. При повній зарядці Terra забезпечить запас ходу до 100 км з максимальною швидкістю 32 км/год тільки завдяки електричному двигуну та невеличким сонячним панелям.

Випуск на ринок запланований на 2021 рік, а в базовій комплектації Terra буде коштувати $3495.

FORAS

Foras

Foras

Foras - це нова концепція міської мобільності, це набагато більше, ніж просто критий велосипед. Оснащений потужним електродвигуном, Foras є надлегким автомобілем для одного пасажира на якому можна буде швидко та безшумно переміщатися по місту навіть у негоду. Foras здатний проїжджати на одному заряді до 200 км, а повністю зарядити його можна лише за 1 годину. Як і Terra, Foras може підзаряджатися від вбудованих сонячних панелей. У базову комплектацію також входить стереосистема, GPS-сигналізація, запатентований додаток DAYMAK DRIVE.

Початок продажів стартує у 2021 році, і в базовій комплектації він буде коштувати $4595.

TECTUS

Tectus

Tectus

Електричний скутер Tectus відрізняється від Foras елементами дизайну та колісною базою - колеса стали менше і розташовані навпаки - одне спереду і два ззаду. Представники Daymak стверджують, що скутер буде оснащений повним приводом і підійде для пересування в будь-яких погодних умовах. Розрахунковий запас ходу - 160 км. На додаток електромобіль отримає автоматизовану систему допомоги водієві.

Постачання почнеться у 2022 році за ціною від $4495.

ASPERO

Aspero

Aspero

Всюдихід Aspero - це гібрид квадроцикла та невеликого позашляховика. Завдяки системі повного приводу Beast ASPERO, всюдихід може долати будь-яке бездоріжжя, а дуже міцний і надлегкий корпус дозволить подорожувати навіть у мороз. Запас ходу складе 200 км, але крім цього Daymak обіцяє швидку зарядку від 0% до 100% всього за 2 години. Електромобіль буде просторіше Tectus і отримає тягово-зчіпний пристрій для причепів та лебідку. У базову комплектацію також входить стереосистема, GPS-сигналізація, сонячні батареї та багато іншого.

Початок продажів запланований на 2022 рік, а в базовій комплектації він буде коштувати $6500.

SPIRITUS

Spiritus

Spiritus

Ще одна пропозиція Daymak - електромобіль Spiritus. Триколісний транспорт стане єдиним продуктом з додатковим сидінням для другого пасажира. Spiritus буде оснащений повноцінним автопілотом, Wi-Fi, кондиціонером та розважальною стереосистемою з 12 динаміками. Розганятися електромобіль буде від 0 до 100 км лише за 1,8 секунди, а максимальний пробіг складе 400 км.

На ринок електромобіль вийде у 2023 році. Коштувати ж він буде $18 000.

SKYRIDER

Skyrider

Skyrider

Що стосується Skyrider, то цей eVTOL-апарат одночасно нагадує аеротаксі від Volocopter та класичну літаючу тарілку з фільмів про прибульців. Однак, як і всі інші продукти Daymak, Skyrider буде помітно менше конкурентів за розмірами. Пролетіти апарат зможе близько 100 км, а швидкість складе 300 км/год. Апарат знаходиться на ранній стадії проєктування, тому у Daymak не готові розкрити більш докладні технічні характеристики.

Запуск намічений на 2025 рік, але навіть орієнтовна ціна поки невідома.

Daymak - компанія з Торонто, зареєстрована у 2002 році. За цей час вони продали понад сто тисяч легкових електромобілів. Daymak має більш як 200 дилерів в Канаді, США, Європі, Японії, Австралії та Нової Зеландії. Як заявили в компанії, вся лінійка Avvenire зможе бути відправлена клієнтам в будь-яку точку земної кулі.

За матеріалами: Daymak Avvenire


Останні публікації

Підпишись на новинки