Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: повний автопілот Tesla з'явиться вже у 2021 році

Ілон Маск: повний автопілот Tesla з'явиться вже у 2021 році

Ілон Маск заявив, що можливість цілком покластися на автопілот і не звертати уваги на дорогу з'явиться у власників електромобілів Tesla в наступному році. Далі все буде залежати від регуляторів, які можуть виявитися не готовими до нової технології.

На церемонії вручення підприємницької премії Акселя Шпрінгера в Німеччині, Ілон Маск дав інтерв'ю генеральному директору і журналісту медіагрупа Axel Springer SE Матіасу Дьопфнеру. Відповів він і питання, яке цікавить багатьох: коли електромобілі Tesla стануть повністю автономні?

«Насправді, відповідаючи на ваше запитання, я твердо переконаний, що в наступному році ми доб'ємося повної автономності та впровадимо її для клієнтів Tesla», заявив Маск.

Але при цьому обмовився, що повний автопілот буде дозволений у 2021 році не скрізь. Де саме, на його думку, буде дозволено використовувати автопілот, Маск не уточнив, але сказав, що в Європі регулятори традиційно більш консервативні. Тим часом в ряді штатів США вже з'являються правила руху та комерційного використання безпілотного транспорту. А такі компанії, як GM Cruise в Каліфорнії та Alphabet Waymo в Аризоні, вже проходять процес отримання ліцензії.

Маск не в перше називає терміни появи технології повного автономного управління для своїх електромобілів. Одна з найвідоміших його обіцянок - 1 мільйон роботаксі до кінця 2020 року. Рік добігає кінця, а робомобілів поки що не видно. Проте недавня поява поновлення Full Self-Driving Beta, дає деяку надію на те, що новий термін виявиться більш реалістичним.

Крім того, в ході інтерв'ю Маск повторив, що автопілот Tesla набагато безпечніше, ніж водіння живої людини. Але щоб довести регуляторам безпечність цієї технології, електромобілі Tesla повинні намотати ще мільярди кілометрів в автономному режимі.

Тестування бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving почалося в жовтні, проте тоді ж Маск натякнув, що ці можливості - всього лише мала частка того, на що буде здатний по-справжньому повний автопілот.

За матеріалами: Electrek


Останні публікації

Підпишись на новинки