Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

General Motors представила тестовий зразок електропікапа GMC Hummer EV

General Motors представила тестовий зразок електропікапа GMC Hummer EV

Після того, як в жовтні цього року General Motors презентувала електричний пікап GMC Hummer, ходило безліч розмов про те, що у компанії насправді немає робочого прототипу. Для того, щоб переконати скептиків у зворотному, GM показала реальний електромобіль у справі.

У жовтні цього року General Motors офіційно представила GMC Hummer EV - повністю електричну «супервантажівку» з запасом ходу 560 кілометрів і стартовою ціною $80 000. Hummer вразив багатьох масою цікавих функцій та пристойним запасом ходу для електромобіля такого розміру. Був навіть випущений кліп під кавер пісні Led Zepplin, в якому електричний Hummer летить по сніговій тундрі та дюнах в пустелі.

Але незабаром стало відомо, що у компанії поки немає функціонального прототипу, а на відео було представлено цифрове зображення. Це дозволило критикам назвати новину про появу Hummer EV фейком і засумніватися в здатності GM почати виробництво у 2021 році. Для того, щоб заспокоїти публіку, General Motors продемонструвала тестовий зразок.

«GMC Hummer EV прибув на полігон GM в Мілфорді для продовження тестів і попрямує до Мічигану, щоб пройти виснажливий процес зимових випробувань. Ми задокументуємо подорож і поділимося оновленнями найближчим часом. Швидкість розробки Hummer EV стала можливою завдяки всебічним віртуальним випробуванням, які стануть відмітним знаком проєктів GM. Виробництво почнеться восени 2021 року», повідомила компанія у своєму пресрелізі.

Але крім цього, в конструкції електропікапа GMC Hummer EV не використовуватимуться деталі від інших моделей General Motors - кожен компонент обіцяє бути унікальним. Як розповів в інтерв'ю виданню Muscle Cars & Trucks інженер концерну GM Тодд Хаббард, відроджений Hummer не буде уніфікований з іншими моделями компанії - фактично кожна його деталь буде зроблена виключно під нього.

GMC Hummer EV

GMC Hummer EV побудований на новій платформі GM BT1, яка, хоч і схожа на архітектуру T1 пікапа Chevrolet Silverado, все ж не має жодних спільних частин з іншими платформами або моделями концерну. У найближчому майбутньому платформа BT1 буде використана для розробки майбутніх електромобілів General Motors - так само як і акумулятори Ultium.

GMC Hummer EV

До ринкового дебюту електропікапа, націленого на конкуренцію з Tesla Cybertruck, Rivian R1T та Lordstown Endurance залишається близько року, проте першою в продаж надійде найдорожча 1000-сильна версія - з адаптивною пневмопідвіскою, повнокерованим шасі, пакетом позашляхових опцій, автопілотом та преміальним салоном. За таку попросять $112 595. Базову ж модель, яка оцінюється у $79 995, доведеться чекати аж до весни 2024 року.


Останні публікації

Підпишись на новинки